Tips voor een super-de-luxe en betaalbare* vakantie in een 5-sterren familieresort

Een luxe vakantie met heerlijk eten in een 5-sterren resort. En dat in een prachtige omgeving met een ontspannen sfeer, voor het hele gezin. Dit klinkt voor veel mensen fantastisch. Maar vaak hangt hier ook een prijskaartje aan, zeker in het hoogseizoen.

Club Lounge Sani Resort

Bepaalde landen als Turkije staan er bekend om een dergelijke vakantie aan te kunnen bieden met een all-inclusief formule tegen een betaalbare prijs. Al is ‘betaalbaarheid’ in deze tijden van economische crisis een heikel begrip. De prijzen en tarieven van voedsel, energie, benzine en woningen liegen er niet om. De enorme prijsstijgingen hebben ook de reisbranche geraakt. Voor een luxe vakantie moet je aardig wat neertellen. En eerlijk is eerlijk, niet iedereen kan en wil voor een week met het gezin weg, de prijs van een nieuwe middenklasse auto betalen. Gelukkig zijn er zijn verschillende opties om te kunnen genieten van een betaalbare en super-de-luxe vakantie.

Club Lounge Sani Resort

Sani Resort

Bij het googelen naar 5-sterren familie resorts en hotels, verscheen Sani Resort, dat ligt in Chalkidiki (Noord-Griekenland) geregeld op mijn beeldscherm. Eerlijk gezegd kreeg ik door vele fantastische beelden en beoordelingen, de indruk dat het waarschijnlijk een zeer prijzige vakantiebestemming zou zijn. Want een resort dat al sinds 2019, prijswinnaar is van ‘Worlds leading family & beach resort’, zal wel zeer exclusief en uniek zijn met een daarbij bijbehorend prijskaartje, was de gedachte.

Krijg een indruk van het resort via de volgende video.

Ik besloot mij net voor de meivakantie van dit jaar, serieus te verdiepen in de opties voor de meivakantie op Sani Resort.

Infinity pool bij Sani Club

De goedkoopste aanbieder

Als je de locatie hebt bepaald waar je naar toe wilt, dan zijn er altijd meerdere mogelijkheden om de vakantie te boeken. Het kan rechtstreeks bij het hotel of resort, maar het kan ook via een touroperator. Touroperators hebben vaak een aantal kamers tegen speciale tarieven ingekocht bij een hotel of resort. Dit geldt ook vaak voor tickets bij luchtvaartmaatschappijen. Hierdoor kunnen ze een (pakket)reis vaak goedkoper aanbieden dan wanneer je alles zelf los zou boeken. Mijn tip is wel om goed te zoeken naar de goedkoopste optie, want de prijzen kunnen enorm verschillen per touroperator.

Benader het hotel of resort

Met de goedkoopste prijs voor de accommodatie van de touroperator ‘in de hand’ kun je ook rechtstreeks het hotel benaderen om te vragen of zij de accommodatie voor dezelfde prijs kunnen aanbieden. Daarbij kun je ook aftasten of een upgrade – naar bijvoorbeeld een luxere kamer of een extra maaltijd – mogelijk is. Het hotel of resort heeft er een voordeel bij wanneer je rechtstreeks bij hen boekt. Het hoeft dan namelijk geen percentage van het bedrag van de boeking aan de touroperator af te staan. Wil je onderhandelen, dan is het aan te bevelen om dat schriftelijk te doen en jouw vraag aan de manager te richten. Een telefonist(e) heeft meestal niet de bevoegdheid om een korting of upgrade toe te passen.

Bungalows bij Sani Club

Maak gebruik van jouw status als ‘influencer’ of ‘blogger

Heb je veel echte en actieve volgers op jouw socialmediakanalen of een veel bezochte website?  Je kunt dan informeren naar een samenwerking, door bijvoorbeeld het schrijven van een blog of het plaatsen van foto’s met tekst of een review op jouw socialmediakanalen. Dit soort voorstellen richt je aan de marketing afdeling of het PR bureau waar het hotel of resort mee werkt. Als ze interesse hebben in een samenwerking, kun je mogelijk korting krijgen in ruil voor publiciteit. De juiste contactpersoon vinden, vergt natuurlijk wel wat uitzoekwerk. Bekijk vooraf wel of jouw doelgroep interessant is voor het hotel of resort. Als familie blogger kunt je misschien iets betekenen voor een familie resort, maar voor een ‘adults only’ hotel zal je als blogger niet interessant zijn.

Ook hebben veel hotels een speciale ‘media rate’, waardoor zij een korting kunnen toepassen als jij een artikel wilt schrijven, bijvoorbeeld als blogger of journalist.

Zwembad bij Sani Beach

Kom je al jaren in een bepaald een hotel of resort? Zoek dan uit of er een ‘getrouwheidskorting’ voor jou van toepassing is.

Voordeligste vervoer

Heb je een groot gezin, dan kan het ‘lonend’ zijn om de auto te nemen in plaats van het vliegtuig voor een vakantie binnen (het vaste land van) Europa. 5 tickets van € 600 per persoon in het hoogseizoen tikken aardig aan. Het bedrag voor 1 ticket ben je misschien net kwijt aan de totale benzinekosten. Bovendien scheelt het ook kosten voor een huurauto.

Als je graag het vliegtuig neemt – soms kan het ook niet anders –  kan een vlucht vanaf een luchthaven in een buurland ook de totaalprijs drukken. Zo vlogen wij vanaf luchthaven Düsseldorf naar Thessaloniki. In de eerste plaats was het op Schiphol al voor de meivakantie zo druk, dat er vluchten geannuleerd moesten worden. Daarnaast scheelde het voor ons meer dan €1000 op de totale ticketprijzen. Dat de Duitsers geen meivakantie kennen, scheelde in dit geval zeker.

Voordeligste hotel

Het Sani Resort bestaat uit 5 luxe hotels, waarvan de ene wat meer gericht op gezinnen met kinderen dan de andere. Naast het type gasten waar het hotel zich op richt, is er ook een verschil in prijs van de hotels. Zo kost een overnachting op Sani Beach – het goedkoopste en meest grootschalige hotel van het resort – ongeveer de helft van een overnachting op Sani Asterias, het meest exclusieve hotel van het resort. De rest van de hotels zit er qua prijs tussenin.

Sani Beach hotel

Voordeligste kamer

Ook het type kamer binnen de hotels, verschilt in prijs. Hoe groter de ruimte, des te meer je hiervoor betaalt. Voor het uitzicht geldt vaak, hoe mooier des te hoger de prijs. Je kunt de overnachting dus zo duur maken als je zelf wilt. Wil je wat meer op de uitgaven letten, dan kun je altijd nog voor het voordeligste hotel en de goedkoopste kamer kiezen. Je verblijft er immers maar een klein gedeelte van de dag, terwijl je het grootste gedeelte van de dag kunt genieten van de meeste luxe voorzieningen buiten de kamer. Het spreekt verder voor zich dat het seizoen waarin je reist bepalend is voor de prijs van de accommodatie.

Zwembaden Sani CLub

Ons hotel

Wij kozen voor Sani Club als hotel en kregen op verzoek een bungalow met een tuintje. Ik vind een tuintje bij een accommodatie zorgen voor een huiselijk gevoel en dat vind ik prettig. Wij hadden ook nog eens een mooi uitzicht op het resort en gedeeltelijk op de zee, omdat de accommodatie op een heuvel ligt. Wat het helemaal ‘maakte’ was het verwarmde peuterbad en een babe watch aan het strand zodat ouders ook een klein ogenblik iets voor zichzelf konden doen.

Verwarmd peuterbad bij Sani Club

Conclusie

Soms lijkt een vakantiebestemming misschien wel zo mooi en exclusief, dat je het opvragen van de prijs maar even uitstelt. Maar een luxe vakantie op een 5-sterren resort hoeft echter niet zo duur te zijn. In dit artikel heb ik een aantal tips gegeven waarop je zou kunnen besparen en waardoor die vakantie financieel misschien wel haalbaar wordt.

Strand bij Sani Club

Het kost misschien soms wel wat tijd om prijzen te vergelijken en om te onderhandelen met een hotel voor een upgrade of korting. Het levert echter wel vaak wat op. Je kunt een luxe vakantie zo duur maken als je zelf wilt, maar je kunt ook besparen en je daardoor sneller die volgende luxe vakantie veroorloven.

Wij keren graag volgend jaar terug naar het Sani Resort en wij zullen ook nog een inhoudelijk blog over deze locatie met jullie delen.


[1] Betaalbaarheid is een subjectief begrip dat voor iedereen anders wordt ervaren. In dit blog neem ik als uitgangspunt gezinnen met inkomsten boven modaal per volwassen gezinslid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *