Livia Schoemacher

Hallo Livia (en vader Robert), hoe ben jij in de modellenwereld terecht gekomen?

Toen ik bijna 10 jaar was, zag mijn vader een paar heel leuke modellenfoto’s van de zoontjes van zijn cliënte. Hij liet haar toen ook wat foto’s van mij zien. Zij was daar enthousiast over, en zei dat mijn vader mij bij een modellenbureau moest inschrijven. Mijn ouders hebben dat met mij besproken. Model worden leek mij wel een geinig idee en van het een kwam het ander.

Wat was jouw eerste opdracht?

Mijn eerste opdracht was voor het blad ‘Knippie’. Ik kwam daarvoor meteen op de cover. Wij lieten destijds ook wat professionele foto’s maken door een fotograaf. Met deze foto’s kwam ik op de cover van het Amerikaanse kidsfashionmagazine ‘ALM Magazine’. En zo begon het balletje te rollen.

Voor welke merken heb je model gestaan?
Mijn fashion opdrachten waren voor Raizzed, Geisha Fashion, Frankie & Liberty, Dutch Dream Denim, Blue Rebel Jeans, LMTD, CoolCat, Topitm, Garcia en Didi Girls.

Ook had ik een samenwerking met de Amsterdamse kunstenares Astrid Vos voor een bijzonder kunstproject, waarin haar kunst met fotografie wordt gecombineerd. Voor dit project werkte zij samen met een hele bekende Duitse fotografe en mocht ik hun model zijn.

Heb jij ook acteerervaring?

Ik heb in een commercial gespeeld van Aldi en van Warchild.

Sinds januari 2018 volg ik acteerlessen bij de Toneelmeester in Amsterdam. Dat is een vooropleiding van de Theaterschool. Na de zomervakantie ga ik naar het Amsterdams Lyceum. Hier doen ze veel aan theater. Ze werken ook samen met meerdere theaters.

Je hebt bekende ouders. Word je daardoor ook weleens herkend?

Door mijn ouders ben ik vaker in de media verschenen. Ik ben op TV geweest bij RTL Boulevard en op Shownieuws. Ook ben ik geïnterviewd door de Telegraaf en Privé.

Vroeger was ik ‘de dochter van’ en nu word ik zelf herkend als Livia. Veel mensen herkennen mij van TikTok.

Weet jij al wat jij later wilt worden?

Actrice. En het liefst zou ik in Italië willen wonen.

Weet je zeker dat je geen arts wilt worden, net als jouw vader?

Arts wil ik zeker niet worden. Mijn broer en zus zijn ook geen geneeskunde gaan studeren. Schrijven vind ik ook leuk. Dat doet mijn moeder. Ik vind schrijven leuk als ontspanning, niet als beroep.

Welke opdracht is jou het meeste bijgebleven?

De opdrachten samen met andere modellen vind ik het leukst, omdat je dan veel lol kunt hebben met elkaar, dat had ik vooral bij de shoots voor Raizzed en Blue Rebel Jeans.

Wat ik ook gaaf vond waren twee shoots op de NSDM-werf in Amsterdam; dat is zo’n fantastische locatie met al die graffiti, hijskranen en oude gebouwen!

Heb jij weleens naar het buitenland gereisd voor een opdracht?

Ja, naar België en Engeland. Ik kreeg ook een aanvraag in Duitsland, maar dat ging niet door vanwege corona.

Wat vind jij leuk aan modellenwerk?

Ik vind het een uitdaging om mijzelf steeds te verbeteren tijdens de shoots, en ik houd van de creativiteit; samen met een heel team iets nieuws of iets aparts maken. En ik vind het sfeertje gewoon heel leuk en heel gezellig.

Kan jij ook een minder leuke kant van het modellenwerk opnoemen?

Het is niet altijd mogelijk om jouw eigen ideeën in te brengen. Ik houd van gekkigheid, maar soms moet je gewoon precies doen wat de opdrachtgever wil en is er niet veel ruimte voor jouw eigen creativiteit.

Wat doe jij naast het modellenwerk?

Theater, skateboarden, lezen, en ik maak ook graag filmpjes.
Ik ben heel blij dat ze op mijn nieuwe school veel aan theater doen, want daar ligt mijn hart!

Welke tips heb jij voor mensen die model willen worden?

Probeer niet op iemand anders te lijken, blijf vooral jezelf. Doe alleen de dingen die je leuk vindt. En kijk uit voor griezelige mannetjes met mooie beloften.

1 Reactie on “Livia Schoemacher

  1. Wat een mooi interview Livia.
    Wat mooi dat jij volkomen jezelf blijft.
    Ik vind je foto’s prachtig. Wens je een mooie toekomst en blijf vooral jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *