Geweldige vakantie met kleine kinderen

Op terras bij het Windsurf Center

In februari 2020 kregen Albert Omta en ik een wel heel speciale uitnodiging: Wij mochten afreizen naar Portugal voor een influencer trip naar het Martinhal Cascais. Daar vierden wij Martinhal haar 10-jarig bestaan met een fashion weekend voor kinderen. Deze geweldige ervaring deelden wij al eerder met jullie in dit (zie link) blog. Wat waren wij verrast toen wij in 2021 Martinhal Sagres mochten ontdekken.

Reis naar Martinhal Sagres

Na een vlucht van 3 uur vanaf Schiphol, kwamen wij aan op luchthaven Faro. Wij werden opgehaald door een vriendelijke taxichauffeur. Erg fijn dat Martinhal Sagres een taxi had geregeld voor de rit naar het resort. De chauffeur had voor onze beide kinderen een passende kinderstoel in de wagen geplaatst. Zo konden wij veilig met onze mondkapjes op naar het resort worden vervoerd. Na anderhalf uur kwamen wij aan op een zeer mooie locatie.

Lunch bij As Dunas

Ontvangst

Gelijk na het uitstappen voor de receptie aan de prachtig helderblauwe zee, voelde ik het. ‘Dit gaat een heerlijke vakantie worden’. Wij werden hartelijk ontvangen in de stijlvolle en kleurrijke lobby. Onze oudste zoon Joseph voelde zich gelijk thuis en nam plaats op de bank in de lobby. Hij ontving van de hotelmanager een tasje met 2 cadeautjes. Ook zijn broertje Jonah – die het zichtbaar naar zijn zin had – werd verrast met een leuke attentie. Dit was niet het enige waarbij aan de kinderen werd gedacht. Ook elders op Martinhal Sagres merkte je dit aan alle voorzieningen.

Uitzicht vanaf het terras van onze hotelkamer

Resort

Martinhal Sagres is een groot resort dat grenst aan de Atlantische Oceaan. Toch is het zodanig ingedeeld dat alle voorzieningen makkelijk te bereiken zijn. Er zijn verschillende accommodaties op het resort. Variërend van mooie hotelkamers tot luxe villa’s. Wij kregen een hotelkamer toegewezen en dat was voor ons ideaal. Onze hotelkamer lag op een hoek, waardoor wij extra privacy hadden en ook nog eens een verbluffend uitzicht over de Atlantische Oceaan en het strand. Het was alsof de Atlantische Oceaan in onze achtertuin zat. Je kunt je dan vast wel voorstellen dat het iedere dag echt genieten was op ons terras met dit uitzicht.

Uitzicht vanaf het strand

Hygiëne

Opvallend was dat Martinhal Sagres ontzettend schoon en goed onderhouden was. Het is niet voor niets dat wij een groot gedeelte van de dag schoonmaakster bij het hotel rond zagen lopen. De gazons, de kamers, de restaurants, de zwembaden. de speeltuinen, het strand en de paden zagen er allemaal pico bello uit.

Op-en-top kindvriendelijk  

Zoals ik hier schreef, liet Martinhal al bij aankomst zien aan de kinderen te denken. Ook bij de inrichting van het resort en de faciliteiten is aan de kinderen gedacht. Zo zijn er veel speelgelegenheden, een kidsclub en een crèche, kinderactiviteiten voor verschillende leeftijden, hapjes voor kinderen van verschillende leeftijden, kindvriendelijke kamers, maar ook de buggy-hellingen naar het strand. 

In de hangmat op het strand

Leuk was dat Joseph in Martinhal Sagres voor het eerst naar de crèche ging. Voor ons een bijzonder moment, voor hem waarschijnlijk minder, want hij zwaaide ons met gemak uit en mengde zich snel in de groep.

Binnen in de crèche

Luxe en service voor ouders

Ook ouders komen volledig aan hun ‘trekken’. Zo is in elk restaurant een speelzaal en oppasservice en kunnen oudere kinderen veilig bij het restaurant spelen in een aansluitend speeltuintje. Ook is er een Spa waar je kunt ontspannen en diverse behandelingen kunt ondergaan terwijl de kinderen worden vermaakt in de kidsclub. Vooral dit op-en-top kindvriendelijke in combinatie met luxe is wat Martinhal Sagres zich onderscheidt van andere Family resorts. 

Joseph aan het spelen in de binnentuin van de crèche

Faciliteiten op een rij

  • Op het resort zijn 3 restaurants. Hier wordt heerlijk vers eten geserveerd. Een tip voor visliefhebbers is het restaurant ‘As Dunas’
  • Sportactiviteiten zoals zwemlessen, tennis, fitness, mountainbiken, surfen en andere watersport 
  • Er is een groot aantal speeltuinen met trampolines
  • Een kidsclub met dagelijkse activiteiten voor alle leeftijden en voor de allerkleinsten een crèche
  • Er zijn in totaal 5 zwembaden, waarvan 3 verwarmd met een peuterbadje. Er is ook een overdekt zwembad, waardoor je met koudere temperaturen ook heerlijk kunt zwemmen.
  • Een Spa, zowel voor individuele als voor familie behandelingen. Je kunt hier bijvoorbeeld genieten van een massage of een ontspannen gezichtsbehandeling
  • Een supermarkt met een uitgebreid assortiment

Conclusie

Net als Martinhal Cascais biedt Martinhal Sagres de luxe van een 5-sterrenhotel met veel vermaak voor jong en oud. Het resort ligt in een ontzettend mooi natuurgebied aan de Atlantische Oceaan en er is een prachtig strand. Ook voor watersportliefhebbers is Martinhal Sagres een feest.

1 Reactie on “Geweldige vakantie met kleine kinderen

  1. Wat een cadeau om zo’n reis aangeboden te krijgen en mee te maken. Leuk om te lezen en de beelden te zien om zo een goed beeld te krijgen van hoe het daar was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait