Pitou Heerkens

Hallo Pitou (en moeder Monique), hoe lang doe jij al modellenwerk?
Toen ik 3 was begon ik met modellenwerk, dus al 8 jaar.

Hoe ben jij in de modellenwereld terecht gekomen?
Ik was aan het spelen in de speeltuin toen een bekende fotografe vroeg of ik voor haar model wilde staan met een shoot. Dat waren gelijk shoots voor een Amerikaans Magazine ‘Babiekins’. Via haar werd ik vaak benaderd voor opdrachten. Zo ben ik erin gerold.

Wat was jouw eerste opdracht?
Voor Babiekins dus. Ik kan mij dat nog herinneren. Ik weet zelfs nog dat ik helemaal los ging met dre shoot. Ik was gelijk enthousiast en vond het erg leuk om te doen.

Voor welke merken heb je nog meer model gestaan?
Vooral voor veel exclusieve buitenlandse kindermerken. Ik was model voor Loulou des Indes (is Frans, een mooi merk dat werkt met handgeweven stoffen uit India. Ze ondersteunen hiermee weefgemeenschappen in India), Poupee Kids (Grieks), Levv (Nederlands), Mimimalisma (Scandinavisch), Annice for Kids (Spaans), Majula handmade (Pools), Manuale Kids design (Hongaars), Mon petit Loup (is een klein Nederlands merk opgericht door een moeder en dochter, zij maken prachtige kinderjassen), Robe of feathers (Duits), Paul & Paula (modeblog voor kinderen).
Het zijn merken die bepaalde verkooppunten hebben in exclusievere winkels. Vaak werd ik gevraagd door een styliste die voor die merken werkte.

Verder ik ben ook voor de Bijenkorf model geweest. Mijn foto stond tot voor kort op de homepage voor kinderen bij meisjes van 1 tot en met 16. Ik droeg daarop een mooie Burberry mantel.
Aanvankelijk werd ik voor de Bijenkorf gevraagd ter ere van de opening van de Bijenkorf online winkel Duitsland. Later werd ons gevraagd of de foto ook voor de Nederlandse website gebruikt mocht worden. Dat vond ik natuurlijk heel leuk.

Ik ben ook model geweest voor het tijdschrift ‘Ouders van Nu’.

Heb jij ook acteerervaring?
Ik was te zien in een commercial Linda foundation. Ik ben ook weleens gecast voor series, maar achteraf bleek ik vaak te groot.
Ik hou meer van de fotoshoots dan commercials, dus ik vind dat niet erg.

Ben jij weleens herkend door een publicatie?
Ja, door mensen van school word ik vaak herkend. Mensen van school hebben mij ook in de Bijenkorf van Amsterdam zien hangen op de kindermode afdeling. Dit heb ik helaas zelf niet gezien. Via Instagram krijg ik ook weleens berichten van mensen die mij ergens hebben gezien.

Weet jij al wat jij later wilt worden?
Juf op de basisschool. Dat weet ik sinds ik in groep 8 zit. Ik ben zelf net van de basisschool af en ga nu naar de eerste klas van het VWO op mijn school van eerste keuze in Amsterdam.

Welke opdracht is jou het meeste bijgebleven?
De editorial voor ‘Mini-Maven’. Dat was 7 pagina’s lang. De shoot was in Nederland, maar wel voor de Amerikaanse markt.

De opdracht voor de ‘Milestone cards’ waarvoor ik het gezicht was op het doosje.

En een project voor Kaat Sieber, waarbij zij foto’s bewerkte met kastelen op de hoofden van mensen.

Heb jij weleens naar het buitenland gereisd voor een opdracht?
Nee, ik doe veel opdrachten voor buitenland, maar de shoots waren allemaal in Nederland.

Wat vind jij leuk aan modellenwerk?
Dat ik mooie en verschillende kleding aan mag en ook nieuwe mensen ontmoet.

Kan jij ook een minder leuke kant van het modellenwerk opnoemen?
Het lange wachten zoals bij de commercial van Linda Foundation. Alles moest daarvoor vaak opnieuw.

Wat doe jij naast het modellenwerk?
Ik rij paard, speel piano, zing en ik skate graag.

Welke tips heb jij voor mensen die model willen worden?
Schrijf je in bij goede en betrouwbare bureaus. Neem niet alle opdrachten aan. Kijk kritisch naar fotografen en de kwaliteit van het werk. Bedenk ook of de opdracht een mooie aanvulling is op jouw portfolio en zoek uit of de fotograaf betrouwbaar is. Niet iedere fotograaf heeft een goede reputatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *