Jay Pothof

Van catwalk model tot onverwachte Hollywoodster …

Dag Jay (en moeder Norma), wij zagen Jay het afgelopen jaar al vaker voorbijkomen als model. Hoe lang doet hij eigenlijk al modellenwerk?

Al bijna 5 jaar. Ik begon met acteren. Op een gegeven moment moest ik een model portfolio hebben voor castingwebsites.  Tijdens één van de fotoshoots voor mijn model portfolio vertelde de fotograaf mij dat ik fotogeniek ben, en dat ik daar meer mee moest doen.

Ik doe als model verschillende opdrachten. Op mijn twaalfde liep ik mijn eerste fashion show voor Garcia op het Noordereiland in Rotterdam. Mijn eerste fotoshoot als model was voor CoolCat. Daarvoor deed ik al wel veel fotoshoots voor hele toffe fotografen.

Heb je altijd al model willen worden?

Ik had mij met mijn portfolio ingeschreven bij modellenbureaus en castingbureaus, maar ik had er geen verwachtingen bij. Pas toen ik werd uitgekozen voor een campagne voor CoolCat besefte ik hoe leuk ik het modellenwerk vind. Daarvoor leek het mij een beetje saai, gewoon een beetje poseren voor de camera. Maar toen ik op de set voor CoolCat kwam, was het supergezellig met sfeervolle muziek en leuke mensen. Toen wist ik dat ik dat vaker wilde doen.

Waarvoor heb je nog model gestaan?

Vorig jaar speelde ik in een commercial van de ANWB en stond ik op de cover van de ‘Kampioen’, het magazine van de ANWB. Eerder dit jaar jaar had ik opnames voor GOOGLE. Deze commercial moet nog uitkomen. Daarvoor werkte ik ook voor Wave | FASHION.FOR KITCHEN en Opposuits. Ook hebben mijn foto’s voor een kunstenares in een expositie in Sint-Petersenburg gestaan. Deze bijdrage is in het Jr. model magazine verschenen. Op dit moment ben ik ook betrokken als brand ambassador voor een leuk sportmerk.

Wij zagen dat je ook acteur bent. Wat voor rollen heb je gehad?

Ik heb in series gespeeld. Onder andere in Eng, een kinderserie van VPRO. Ook heb ik in ALS…de film gespeeld, een film over de gevolgen van pesten op latere leeftijd. Deze film is gemaakt naar aanleiding van het overlijden van de dochter van een vriend van de regisseur enige tijd geleden.

Is er een opdracht waar je van droomt?

Een van mijn dromen is om te lopen op de New York Fashion Week. Deze maand heb ik de eer om mee te lopen in de Londen Fashion Week. Dat is natuurlijk ook al heel leuk. Een andere droom is om te acteren in een echt grote en bekende film. Ik mag zeker niet klagen, want nu heb ik al een kleine rol op mijn naam staan in de Hollywoodfilm ‘Domino’. Een film geregisseerd door Brian de Palma (o.a. bekend van Scarface en Mission: Impossible).

Gaaf! Vertel daar eens iets over.

Het was een bijzondere ervaring. Vanaf het moment van de opnames heeft het 2 jaar geduurd en daar moest ik al die tijd mijn mond over houden. Ik mocht naar Kopenhagen vliegen voor de opnames. Ik speelde de zoon van een terrorist en zat aan tafel met Carice van Houten en had een hele toffe scene met Guy Pierce. De film komt 26 september 2019 uit in Nederland. Dan ga ik hem pas voor het eerst zelf helemaal kijken.

Wie is jouw model icoon?

Eigenlijk heb ik die niet. Ik wil gewoon mijzelf zijn. Zelf heb ik ideeën die ik wil uitvoeren. Natuurlijk heb ik wel inspiratie nodig. Will Smith vind ik cool. Hij is iemand die mij inspireert.

Wat is het leukste dat jij als model hebt meegemaakt?

Dat ik voor het eerst op een fashion show voor een designer zijn show mocht openen. Het was in een gaaf pak op dertienjarige leeftijd.

Wat vind jij de minder leuke kanten van model zijn?

Jaloezie. Bij de kind modellen zijn het niet de modellen, maar vooral ouders van modellen die rare opmerkingen maken. In het begin had ik daar wel moeite mee, maar nu zie het ik gewoon als compliment omdat ik de goede kant opga. Ook hoor ik nu vaker ‘Hé jij bent model, dus je betaalt wel mijn lunch hè’? Daar kan ik wel om lachen.

Wat zijn jouw tips voor mensen die model willen worden?

Gewoon blijven doorgaan met wat jij doet. Pak gewoon alle vervelende opmerkingen zo goed als het kan op. Je bent het zo weer kwijt. De mensen die deze opmerkingen maken zie je meestal toch niet meer terug. Neem ook verschillende opdrachten aan. Deze zijn misschien niet direct te gebruiken voor jouw model portfolio, maar die kun jij misschien in de toekomst wel ergens anders voor gebruiken.

Leuk dat jij mee wilde doen aan dit interview Jay, bedankt. We zien jou vast gauw weer voorbij komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *