Teline de Fouw

Binnen één jaar meer dan 16.500 volgers …

Hallo Teline (en moeder Daniela), ben jij al lang model?

Eigenlijk niet. Het is het pas vorig jaar september begonnen. Een paar honderd volgers had ik toen nog. Na het plaatsen van een aantal foto’s op Instagram ging het allemaal heel snel.

Dat kan je wel zeggen. Meer dan 16.500 volgers heb je inmiddels. Hoe ben je zo hard gegroeid?

Nadat ik wat foto’s had geplaatst werd ik door populaire kledingmerken benaderd om kleding van hun merk te promoten. Dit betekent dat ik foto’s liet maken in hun kleding en op Instagram plaatste. Ik kreeg toen erg snel veel volgers en leuke reacties.

Wat herinner jij het beste van jouw eerste opdracht?

Dat was voor Indian Bue Jeans en dat vond ik erg spannend. Er waren meer kinderen op de set. We hebben veel grapjes gemaakt en lol gehad. Het leuke is dat ik met de meeste kinderen nog steeds contact heb.

Hoe ben je in het modellenvak terecht gekomen?

Op vakantie werd mij vaak gevraagd of ik model was. Mensen zeiden dat ik foto’s moest laten maken voor een modellenbureau. Wij hebben toen geïnvesteerd in foto’s bij een professionele fotograaf. Deze foto’s hebben wij ook gebruikt voor Instagram. Toen mijn Instagram profiel groeide werd ik door steeds meer fotografen gevraagd om met hen te shooten. Inmiddels krijg ik veel verzoeken van fotografen. De meerderheid moet ik daardoor afslaan.

Teline: hoe komen jullie eigenlijk op het idee om mij te benaderen voor het interview?

IWBM zegt: Richella bezoekt interessante profielen. Zij spreekt via Instagram bijna dagelijks met ouders van gepubliceerde kindmodellen. Maar het kiezen blijft een gevoelskwestie. Tot nu toe heeft Richella voor de interviews een handje vol modellen gevraagd. De modellen en ook de ouders van de kindmodellen reageren erg enthousiast.

Voor welke merken heb je model gestaan?

Ehm…even denken. Indian Blue Jeans, Retour Jeans, Looxs Revolution, O’Neill, Nik & Nik, Garcia, Vingino, en J.B.C. Verder ben ik ook influencer van Aaiko, Nik & Nik, Jacky Luxury en nog wat merken.

Wat is jouw ‘droomopdracht?’

Ik zou wel een shoot willen doen met Nigel Barker in New York.

Je wordt dus vaak benaderd via social media. Is het nog wel allemaal bij te houden?

Het is best veel om alles op Instagram te onderhouden met mijn ouders. Ik krijg veel aanvragen van bedrijven en daaruit moeten wij een selectie maken. Verschillende partijen hebben ons gevraagd om het management over te nemen. Dat is een optie voor de toekomst.

Wat is de langste reis die jij hebt moeten maken voor een opdracht?

Ik ben één keer voor een opdracht drie dagen naar Londen geweest. Naast het shooten was er ook nog tijd over om Londen te verkennen.

Wat vind jij de minder leuke kanten aan modellenwerk?

Soms als ik een shoot heb gaan mijn vrienden en vriendinnen andere leuke dingen doen. Als ik een feestje ofzo moet missen vind ik het jammer.

Welke tips heb jij voor mensen die model willen worden?

Vooral genieten en zorgen dat je het leuk hebt. Blijf jezelf en geef niet op. Vergelijk je niet met anderen, want jij bent uniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *