Thimo van Haaren

Hoe hij van musicalster en acteur, ook model werd …

Hallo Thimo (en moeder Daniëlle), jij hebt een breed profiel. Hoe is dat zo gekomen?
Ik ben begonnen met musicals. Ciske de Rat was mijn eerste grote productie. Wij toerden hiermee door heel Nederland. Daarna speelde ik nog mee in The Chrismas Show in Ziggo Dome, waar ik een had ik een optreden had met Danny de Munk en Yolanthe Cabau van Kasbergen. Daarna volgde  Elisabeth in Concert, Caro en op het moment speel ik in Kinky Boots. Ook deed ik mee aan Benidorm Bastards & de Boefjes en The Viralfabriek op Nickelodeon. Het modellenwerk kwam pas later.

Hoe ben je in het modellenvak terecht gekomen?
Door speelbeurten ‘nood’. Per leeftijdsjaar heb je 24 speelbeurten. Ik was hier al bijna over heen voordat het jaar voorbij was. Voor de grotere ‘projecten’ kon ik mij daarom niet meer opgeven. Op Facebook zag ik in die periode  een oproep voor Scapino. Ik had mij hiervoor opgegeven en ik werd uitgekozen.
Wij zijn nu heel selectief met het aannemen van opdrachten. Je moet er wel wat aan hebben. Er zijn veel kinderen die model willen worden. Sommige kinderen doen opdrachten zonder vergoeding. Daardoor verandert de markt. Bedrijven maken daar gebruik van.

Wat herinner jij het beste van jouw eerste opdracht?
Dat was voor Scapino op het voetbalveld in voetbalkleding. Daarna in voetbalkleding in een studio. Ik hing levensgoot in de Scapino winkel terwijl ik een bal trapte, maar ik hou helemaal niet van voetbal. Ik stond ook in de folders van Scapino.  Het was zo leuk dat ik mijzelf daarin zag. Toen de postbode de folders bezorgde ben ik zelfs achter hem aan gerend om nog meer folders te vragen.  De fotograaf van Scapino complimenteerde mij en vertelde dat ik luisterde als een volwassene. Hij vond dat ik zeker met modellenwerk moest doorgaan. Daarna heb ik castingfoto’s laten maken bij een fotograaf en mij ingeschreven bij castingbureaus en modellenbureaus.

Voor welke merken heb je model gestaan?
Ik heb model gestaan voor o.a. Monta Juniors, Oppo Suits, Scapino, Indian Blue Jeans, van Uffelen, Lief Lifestyle, Omoda, Xenos, DA drogist, Chiquita, Schiesser, Levv, Nelson, K-Fashion, Super Rebel, Omoda en Monta Junior van Edgar Davids.

Aan welke commercials heb jij meegewerkt?
Iglo, Scuula, Bol.com en BMW.

Waarvoor was jij stemacteur?
T.O.T.S. van Disney, waarvoor ik de rol van Pip de pinguïn in sprak. Dit doe ik nog steeds. Ook hoor jij mijn stem in Rhyme Time Town, Whisper, Nina’s World en andere verschillende Netflix series. Ik heb ook ingesproken in reclames, waaronder Slurpfruit, Bol.com (zang) en een Nintendo reclame.

Wat voor reacties krijg jij van anderen?
In de Iglo reclame speelde ik als 10-jarige een jongen van 8.
Het is soms lastig, dat kinderen in mijn klas mij zien als de persoon die ik speel. Toen ik met een pop in de Iglo reclame speelde werd ik daarmee gepest. Toen ik in Benidorm Bastards een stoere grap uithaalde, was ik ineens cool in mijn klas.

Heb jij nog meer hobby’s?
Zingen, ik heb wekelijks zangles. Ik zat ook op de theaterschool, maar daar ben ik mee gestopt omdat het niet meer te combineren was vanwege de vele opdrachten.
Wat is jouw ‘droomopdracht?’
In een warm land een TV-commercial of een fotoshoot doen. Ik zou ook graag een hoofdrol willen in een speelfilm.

Wat is de langste reis die jij hebt moeten maken voor een opdracht?
Naar Duitsland voor de opdracht van Schiesser.

Weet je al wat jij later zou willen worden?
Ik kan nog niet echt kiezen, ik vind alles eigenlijk erg leuk. Maar musicals en modellenwerk vind ik wel één van de leukste dingen om te doen.

Welke tips heb jij voor mensen die model willen worden?
Investeren in goede castingfoto’s voor een model portfolio. Bouw een mooi portfolio op. Daarnaast vind ik dat iedereen wel model kan worden, omdat iedereen mooi is van zichzelf. Je moet het zelf ook erg leuk vinden, dan straal je dat ook uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *