Jawahir Khalifa

In de top tien van Hollands Next Top Model 2019 …

Hallo Jawahir, is Hollands Next Topmodel jouw eerste ervaring als model?
Ik heb verschillende opdrachten gehad, maar het is mijn eerste grote ervaring. Voor een hoedenmerk met ‘haute couture caps’ deed ik niet zo lang geleden nog een opdracht in Amsterdam. Ik shoot regelmatig.

Hoe ben je op het idee gekomen om mee te doen aan Hollands Next Topmodel?
Het was eigenlijk meer een ‘grap’, want ik had niet verwacht dat ik zo ver zou komen. Ik had mij ingeschreven en 3 dagen later belde HNTM mij voor een kennismaking. Ik mocht naar de studio komen. In de studio kreeg ik een brief waarin de felicitaties stonden en dat ik was geselecteerd uit duizenden aanmeldingen.

Hoe ging de selectie bij HNTM?
Eerst schreef ik mij in via de website. Ik moest 3 foto’s downloaden, waarvan 1 in badkleding. Daarna werd uitgenodigd op gesprek en tijdens dat gesprek werd er een video-opname gemaakt. Van alle genodigden voor de gesprekken, werden er 100 uitgekozen die naar de eerste uitzending mochten komen. In de eerste uitzending vielen er van de 100, 80 deelnemers af. Uiteindelijk bleven er 16 deelnemers over die in het HNTM huis mochten verblijven. Er waren 2 huizen van 8 deelnemers. Elke week viel er iemand af en je wist van tevoren niet wie dat was.

Wat is jou het meest bijgebleven van het avontuur in HNTM?

Het hele avontuur in het HNTM huis, duurde 6 weken. Ik heb er 3.5 week in gezeten. Je mocht niemand bellen en er was geen TV. Dat was wel even wennen. Er was een opdracht van het magazine ‘Elle’, waarmee je kon winnen dat je naar huis mocht bellen. Bibi had de prijs toen gewonnen. De rest mocht nog steeds niet bellen.
Elke week waren er een aantal shoots per model. Soms was er dus een leuke opdracht aan verbonden, waarbij een model een prijs kon winnen. Een aflevering van HNTM was ongeveer 4 dagen shooten. Een shoot met Nigel Barker duurde hele dag.
Naast de shoots en de gewenning zonder telefoon en TV, is de gezelligheid van het huis mij het meest bijgebleven. Maar ook de eliminaties bleven mij bij. Het was altijd heel jammer als iemand weg ging. Je begint net een band met iemand op te bouwen en dan moet diegene weer weg.

Hoe was het na de eliminatie?
Toen ik uiteindelijk werd geëlimineerd, was ik in het begin blij dat ik thuis was, omdat ik mijn omgeving echt had gemist. Maar toen ik een aantal dagen thuis was, begon ik mij steeds af te vragen hoe het  de overige deelnemers zou vergaan en wat zij allemaal aan het doen waren. Nadat een van de deelnemers naar huis ging vertelde ze mij dat ze naar het buitenland waren gegaan.  Ik vond het zo jammer dat ik dat moest missen.

Waar heb jij mooie herinneringen aan overgehouden?
Aan de shoot met Nigel in Gamestate in Utrecht. Nigel is echt een tof mens! Sowieso heb ik mooie herinneringen aan de tijd bij HNTM. De deelnemers van het huis hebben nog contact met elkaar.
Binnenkort is de verjaardag van Marnix uit HNTM en dan zien wij elkaar weer. Het zijn echt allemaal lieve mensen. Buiten het huis gaat men ook anders met elkaar om. Iedereen is dan aardig tegen elkaar, terwijl er in het huis onderling soms irritaties waren. Dat werd er ook vaak uitgepikt voor de uitzending. Er werd veel gefilmd maar precies dat wat leuk is voor het publiek werd uitgezonden.

Waar heb jij het meeste van geleerd tijdens HNTM?
Op persoonlijk vlak is dat dichtbij mijzelf te blijven. Als ik zenuwachtig ben, ben ik mijzelf vaak niet, maar ik werk eraan om altijd mijzelf te blijven. Dat is zo belangrijk. Geef ook jouw grenzen aan wanneer er dingen worden verwacht die je niet wilt.
Verder is het belangrijk om in elke situatie kalm te blijven. Zo had een make-up artist mijn kleur foundation niet. Dan moet je jouw best doen om netjes blijven en op een nette manier duidelijk maken dat het jammer is dat jouw kleur niet aanwezig is.
Op modellengebied heb ik geleerd uit mijn comfortzone te stappen. Soms krijg je iets aan dat je niet leuk vindt, maar je moet het toch aantrekken en dan ook nog uitstralen dat je het mooi vindt. Jij bent het model en jij moet het verkopen!

Wat heeft HNTM jou opgeleverd?
Bekendheid. Je wordt herkend. Ook word je veel gevraagd voor shoots en interviews, maar je wilt en kunt niet alles aanvaarden. Vanwege het contract dat ik heb met RTL mag ik ook niet alles aanvaarden. Daarom moest ik en ook iwannabeamodel.nl, voor dit interview schriftelijk toestemming vragen bij RTL.
Ik ben al in gesprek geweest met verschillende merken. Onder andere met Inglot. Dit was voor een leuke opdracht, samen met Silke, de finalist van HNTM 2019.
Verder sta ik ingeschreven bij een modellenbureau dat uitzoekt voor welke opdrachten ik geplaats kan worden. Dit vanwege mijn lengte, want ik ben eigenlijk te kort voor high fashion opdrachten. Het modellenbureau werkt samen met een Italiaans modellenbureau. Ik kan dan ook voor buitenlandse opdrachten geboekt worden.

Heb je vaker opmerkingen gehad over jouw lengte?
Ja, bijvoorbeeld van de jury van HNTM. Van Nigel hoorde ik vaker dat ik te kort ben voor high fashion, maar dat ik wel de beauty kant op kan gaan. Laatst heb ik nog voor een bekend huidverzorgingsmerk geshoot. De publicatie hiervan komt volgend jaar.

Word je vaak herkend op straat?
Ja, en dan vragen mensen regelmatig of ze met mij op de foto mogen. Sommigen voeren een leuk gesprek met je. Dat vind ik eigenlijk leuker. Anderen zeggen niets en die staren je alleen maar aan.

Wat doe jij verder in het dagelijks leven?
Ik studeer International Business Studies en ik heb een bijbaantje in een cafeetje.

Wat is jouw ‘droomopdracht?’
Op de cover van de Voque staan lijkt mij geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *