Richella Coats

Model(coach) en mede-eigenaar iwannabeamodel.nl …

Hallo Richella, hoe ben jij in de modellenwereld terecht gekomen?

Op mijn zeventiende deed ik mee aan 3 missverkiezingen in Groningen. Tweemaal won ik de eerste prijs en eenmaal werd ik first runner-up. Daarna heb ik hier niets meer mee gedaan. Ik ging studeren en verhuisde naar Rotterdam.
Jaren later, op de Beau Monde Awards raakte ik met Miss World Nederland 2007 in gesprek. Zij vertelde mij toen dat er modellen werden gezocht voor een populair lingeriemerk waar zij destijds voor werkte. Ik heb toen rechtstreeks een e-mail met foto’s naar het bedrijf gestuurd. Ik mocht op de casting komen en werd later uitgenodigd voor de shoots. Na deze opdrachten heb ik mij vooral met mijn rechtenstudie bezig gehouden en werkte ik jaren als beauty advisor voor o.a. Dior, Guerlain en La Mer.

Doe jij nu nog modellenwerk?

Af en toe. Als het op mijn pad komt, vind ik het heel leuk om te doen. Daarnaast vind ik het ook goed om te weten wat er speelt in modellenland en om contacten te onderhouden met modellenbureaus. Maar op dit moment focus ik mij op modellen coachen en mensen helpen om model te worden.

Wanneer was jouw laatste modellen opdracht?

Dat was in december 2019 voor Philips Design in Eindhoven.

Iwannabeamodel.nl en juridisch werk. Is dat geen wereld van verschil?

Na mijn rechtenstudie werkte ik op een advocatenkantoor. In die tijd is de drijfveer om zaken te winnen en daarmee mensen te helpen gegroeid. Voor iwannanabeamodel.nl is het niet anders. Ons doel is om mensen te helpen aan model opdrachten. Als het niet gaat via weg A, dan probeer ik weg B. Als dat lukt, dan is dat ook een ‘overwinning.’ Daarnaast is juridisch advies een onderdeel van ons Metropolitan programma. Ik ben een creatief persoon en geef niet snel op. In beide werelden is dat belangrijk.

Heb jij een ‘droom’ voor iwannabeamodel.nl?

Zeker, meerdere. Wij willen nog meer groeien en zouden graag samenwerken met één of meer mooie merken. Als wij een samenwerkingsverzoek krijgen, vind ik het belangrijk dat het merk bij ons past. Maar ons voornaamste doel blijft mensen te kunnen helpen om hun dromen waar te maken.

Welke vragen krijg jij het meeste?

De vraag of iemand geschikt is om model te worden en de vraag van een ouder waarom hun kind nog geen model opdracht heeft gehad of steeds afwijzingen krijgt.

Kan jij hierin adviseren?

Of iemand geschikt is om model te worden hangt af van verschillende factoren. Wat voor soort model de persoon zou willen worden, de motivatie, maar ook van de talenten die iemand heeft. Iemand die bijvoorbeeld ook kan acteren of dansen is vaak breder inzetbaar. Het is positief dat de meeste modellen die zich bij ons aanmelden een extra talent hebben.

En als jij denkt dat iemand die zich aanmeldt niet geschikt is als model?

Er zijn meer mensen geschikt om model te worden dan vaak wordt gedacht. Zo geldt bijvoorbeeld niet voor elk type modellenwerk standaard maten. Er is bovendien veel waar je aan kunt werken. Als wij denken dat iemand weinig kans maakt, dan geven wij dit eerlijk aan. Een juridisch kantoor dat veel zaken verliest, zal niet lang bestaan. Dat geldt ook voor andere bedrijven zoals iwannabeamodel.nl.

Heb jij verder nog tips?

Zorg voor een divers model portfolio en werk aan jouw mimiek. Laat jou begeleiden door een persoon die kennis van zaken heeft. Het is ook belangrijk om een aantrekkelijk profiel op social media te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *